Maatschappijleerrdm.jouwweb.nl
Home » conclusie

conclusie

Hebben de jongeren zich positief of negatief

ontwikkeld in de loop der jaren vanuit ons

oogpunt?

 

De jongeren hebben zich in onze ogen negatief ontwikkeld in de loop der tijd.

Waarom? Omdat ze brutaler zijn geworden en machtiger.

Met machtiger bedoelen we de functies die ze in huis delen met hun ouders. Jongeren kunnen tegenwoordig ( en doen dat dus ook ) veel minder in het huishouden of vervullen de taken van hun ouders. Een kind heeft tegenwoordig de vrijheid om gewoon ‘nee’ tegen zijn ouders te zeggen wanneer zij iets vragen.  Dit heeft ook met brutaliteit te maken.

 

Over het algemeen schelden jongeren ook veel meer. Er zijn ook in de loop der jaren scheldwoorden bijgekomen. Sommige zelfs zo erg dat ik die liever niet noem. Veel scheldwoorden gaan tegenwoordig over ziektes. Deze scheldwoorden kunnen bij bepaalde mensen veel pijn en erg confronterend zijn.

 

Jongeren roken en drinken meer dan in de periode 1990-1995.

De overheid heeft een rookverbod ingeschakeld voor de mensen onder de 16. Mensen onder de zestien mogen geen pakjes sigaretten kopen. Deze wet geldt ook voor alle alcoholbevattende dranken. Helaas helpt het niet en komen jongeren toch aan deze middelen door simpelweg wat vrienden die zestien zijn naar de des betreffende winkel te sturen. Zo omzeilen vele jongeren deze wet.

 

Jongeren worden steeds luier. In de loop der jaren hebben steeds minder jongeren een vakantiebaantje. Ook zijn de jongeren gemiddeld lager opgeleidt. Dit leidt weer tot overvloed personeel in factoren waar je een minder goede opleiding voor nodig hebt. Als gevolg daarvan is er weer een tekort aan personeel in factoren waar je een hoge opleiding voor nodig hebt.

 

Ook nog eens is er meer criminaliteit. Kijk maar naar de grotere steden van Nederland. Hoeveel jongeren wel niet in contact komen met bureau Halt. De criminaliteit van Amsterdam bijvoorbeeld is niks bij de criminaliteit die in Amerikaanse grote steden worden ondernomen, en toch is de criminaliteit in Amsterdam al veel te hoog.

 

Over het algemeen zal de criminaliteit over de hele wereld stijgen. Tenminste, dat is onze voorspelling. De jongeren zullen nog vaak in het nieuws komen over misdrijven, let maar op!